Sluiten

Categorieën

Filters
      Team Evac - Dinsdag 8 Mei 2024

      EHBO in de Horeca: Veiligheid staat op het Menu

      EHBO in de Horeca: Veiligheid staat op het Menu

      In de dynamische omgeving van de horeca staat veiligheid centraal. Naast het serveren van heerlijke gerechten en het bieden van uitstekende service, is het essentieel dat horecamedewerkers voorbereid zijn om snel en effectief te handelen in geval van noodsituaties. Een goed doordacht EHBO-plan, in overeenstemming met de HACCP-regels, kan levens redden en de gastervaring verbeteren. Laten we eens dieper ingaan op EHBO in de horeca, inclusief tips, advies en de juiste artikelen.

       

      HACCP-regels en EHBO in de Horeca

      HACCP, oftewel Hazard Analysis and Critical Control Points, is een systeem dat gericht is op het identificeren, evalueren en beheersen van mogelijke gevaren in de voedselproductie en -bereiding. Hoewel het primair gericht is op voedselveiligheid, kan het ook worden toegepast op EHBO/BHV in de horeca. Een adequaat EHBO-plan moet daarom voldoen aan de richtlijnen van HACCP en specifieke aandacht besteden aan de volgende aspecten:

      • Risico Analyse: breng potentiële risico’s in kaart, zoals snijwonden, brandwonden, valpartijen en allergische reacties.
      • Kritische controlepunten: bepaal de cruciale stappen voor het verlenen van EHBO, inclusief het beschikbaar stellen van EHBO-materialen en AED, het trainen van personeel en het snel reageren op noodsituaties.
      • Procedures en documentatie: ontwikkel procedures voor het verlenen van EHBO en het bijhouden van ongevalsrapporten, en evalueer deze regelmatig en pas uw EHBO-plan eventueel aan.

       

      Essentiële EHBO-artikelen voor de Horeca

      Een goed uitgeruste EHBO-koffer is een onmisbaar onderdeel van EHBO in de horeca. Hieronder een korte opsomming van enkele essentiële EHBO-artikelen die in elke horecagelegenheid aanwezig horen te zijn:

       

       

      Tips en Advies voor EHBO in de Horeca

      Naast het hebben van de juiste EHBO-artikelen, zijn er enkele belangrijke tips en adviezen die (horeca)medewerkers kunnen helpen om effectief te handelen in noodsituaties:

      1. Zorg voor regelmatige EHBO/BHV – training voor al het personeel, inclusief het correct gebruik van EHBO-artikelen en het herkennen/reageren op (medische) noodsituaties.
      2. Plaats EHBO-koffers/AED op strategische locaties in de horecagelegenheid, zoals in de keuken, achter de bar of in de eetzaal zodat ze gemakkelijk en snel toegankelijk zijn in geval van nood.
      3. Wijs specifiek personeel aan als EHBO-coördinator (Hoofd BHV) en maak hen verantwoordelijk voor het (periodiek) onderhouden en controleren van de EHBO artikelen, de organisatie van EHBO-opleiding en het coördineren van acties bij noodsituaties.
      4. Stimuleer een cultuur van veiligheid en bewustzijn onder het personeel door regelmatig aandacht te besteden aan EHBO-procedures, het bespreken van gevaren en het aanmoedigen van proactief handelen in geval van nood.

       

      Veiligheid staat op het menu

      In een hectische, maar bruisende wereld zoals de horeca is het waarborgen van de veiligheid voor zowel gasten als het personeel van groot belang. Met een goed EHBO-plan, in overeenstemming met de HACCP-regels, kunnen horecagelegenheden een veilige omgeving creëren waarin noodsituaties effectief kunnen worden aangepakt. Door te investeren in EHBO-artikelen en -trainingen en het bevorderen van een veilige cultuur kunnen horecagelegenheden zich voorbereiden op eventuele noodsituaties en de gastervaring verbeteren.

       

      Wat heeft EVAC u te bieden?

      Bij EVAC kunt u terecht voor een ruim aassortiment aan EHBO artikelen die zeer geschikt zijn voor in de horeca (HACCP) zodat u altijd de juiste artikelen beschikbaar heeft. Verder denken wij graag mee met u in oplossingen voor specifieke situaties.

      Nieuws & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking